Een woonhof voor alle Sellingers

Het plan

Woonhof Sellingen richt zich op verticaal bouwen en wonen. Verschillende doelgroepen in specifiek daarvoor bestemde woonoppervlaktes,
levensloopbestendig gebouwd en met gemeenschappelijke ruimtes voor te ontwikkelen gemeenschappelijke activiteiten. Geheel volgens het ‘nieuwe wonen’.

Plattegrond van hoe de woningen komen te liggen.
  • Het plan omvat:
  • 4 jongerenwoningen
  • 4 gezinswoningen
  • 8 multi-inzetbare 50+ woningen
  • 12 pluswoningen
  • Een ontmoetingsruimte centraal in de binnentuin

Wie doen en denken er mee?
De Stichting Woonhof Sellingen onderhoud goede contacten met de gemeente Westerwolde en heeft een positieve reactie op haar initiatief mogen ontvangen van de gemeente. Er zijn lopende contacten over grondverkoop met de grondeigenaren van de locatie van de Woonhof Sellingen.

Het Plan

Een Woonhof centraal in Sellingen
De beoogde locatie is midden in het dorp. In het centrum met alle voorzieningen op loopafstand, tegenover de MFA, waardoor een goede interactie mogelijk is met de bestaande faciliteiten. Behalve de sportaccommodatie kan er ook volop gebruik gemaakt worden van de welzijnsorganisatie en de overige activiteiten die in de MFA gevestigd zijn.
De kerken en het daaraan gekoppelde verenigingsgebouw zijn op loopafstand te bereiken. De winkels en horeca- gelegenheden en de markt zijn dichtbij en het medisch centrum ligt bijna om de hoek. Openbaar vervoersmogelijkheden en culturele- en overige sportactiviteiten zijn eveneens goed bereikbaar.

In de binnentuin ontspannen en ontmoeten
Een belangrijk kenmerk van Woonhof Sellingen is dat de woningen om een centrale binnentuin worden gebouwd. Er is openheid naar buiten toe, maar ook privacy voor bewoners. In de tuin en de gemeenschappelijke ruimte die centraal staat in de tuin kunnen bewoners elkaar ontmoeten.

We stimuleren Noarberschap, waarbij samen wonen ook betekent dat we samen ondernemen, organiseren en actief zijn. Net iets meer dan de gemiddelde straat.

Aandacht voor energievoorziening
Met het oog op de energietransitie is het belangrijk om slimme oplossingen te bedenken voor de energievoorziening van de Woonhof Sellingen, en wellicht ook woningen rondom het Woonhof. Natuurlijk voldoen de te bouwen woningen aan hoge eisen op gebied van isolatie en energie, maar we willen meer doen. Daarom wil de Stichting Woonhof Sellingen samen met haar adviseurs en de gemeente Westerwolde onderzoeken hoe dit het beste vormgegeven kan worden voor de Woonhof Sellingen. Zo is de Woonhof duurzaam en toekomst proof.

“In Woonhof Sellingen woon je óók samen met je buren.
We ontmoeten elkaar voor een kopje koffie, een praatje of een klusje.”

Stichting Woonhof Sellingen